Studio Bastetin lajiesittelyt

TRIBAL FUSION BELLYDANCE

Tämä kiehtova Itämaiseen tanssiin pohjautuva ja monista muista lajeista vaikutteita ammentava fuusiovatsatanssityyli on alunperin lähtöisin Yhdysvaltojen länsirannikolta Kaliforniasta, josta se on sittemmin levinnyt vauhdilla ympäri maailmaa. Myös musiikin suhteen laji on monipuolinen, ja esiintyjien kappalevalinnat voivat olla hyvinkin erilaisia keskenään.Tyylille tunnusomaisia piirteitä ovat pitkät käärmemäiset liikkeet yhdistettynä teräviin aksentteihin, tarkat kehon isolaatiot, liikkeiden kerrostaminen ja maagisen elegantit kädet.

Laura Lunan tyyli on yhdistelmä saumatonta flowta, yllättäviä käänteitä ja viipyileviä taivutuksia. Siinä on vaikutteita useista vuosien varrella tutuiksi tulleista tanssilajeista, vahva tekninen painotus Datura Stylestä ja pohjalla vuosien Itämaisen tanssin tausta.

DATURA STYLE BELLYDANCE

Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista Tribal Fusion-artisteista ja lajin pioneereista on Rachel Brice, joka pyörittää omaa Datura-tanssikouluaan Portlandissa Oregonissa. Hän on luonut ja koostanut oman tanssiformaattinsa jota voisi luonnehtia klassiseksi Tribal Fusioniksi. Datura Style sisältää paitsi liikekielen jota voidaan käyttää improvisaatioon tai koreografioihin, myös koodatut käsien ja jalkojen asennot sekä valmiit tekniikkaharjoitukset. Datura Style-tunteja saavat ohjata vain Bricen itse sertifioimat opettajat. 

Datura Style-tekniikkatunneilla hiotaan perustekniikkaa ja kehon linjauksia, ja vokabulaari/improvisaatiotunneilla harjoitellaan DS-liikkeitä ja liikesarjoja, ja käytetään niitä ryhmäimprovisaatioon.

 
 
 
 
 

Tribal Fusion-nimestä on käyty viime vuosina laajamittaista keskustelua, ja kansainvälisellä kentällä moni tanssija (mm. Rachel Brice) on jättänyt pois sanan Tribal, koska sitä pidetään alkuperäiskielessä epäkorrektina ja harhaanjohtavana. Pelkkä Fusion Bellydance voi kuitenkin viitata mihin vain vatsatanssifuusioon, joten selvyyden vuoksi toistaiseksi koululla käytetään markkinointitarkoituksiin lajin alkuperäistä nimeä. Studio Bastet järjestää ajoittain myös keskustelupiirejä, joihin oppilaat voivat osallistua. Keskustelupiireissä käsitellään skenen ajankohtaisia aiheita kuten lajin terminologiaa, etiikkaa ja inklusiivisuutta.